sobota, 8 sierpnia 2015

Lekko i przyjemnie / Light and pleasant

Uff... ale gorąco! Upałów nie ma końca. I jak tu jeść i trzymać się zdrowego trybu życia, jak najzwyczajniej w świecie jeść się nie chce w tych temperaturach. Jednak mam dla Was dwa banalnie proste przepisy, które jak najbardziej sprawdzą się w obecnej aurze. 

Uff ... but hot! Heat is endless. And how can you eat and stick to a healthy lifestyle, as the world simply do not want to eat in these temperatures. However, I have for you two very easy recipes that most can cope with the current aura.




Na pierwszy ogień idzie śniadanie. 

Składniki:

Jogurt naturalny;
Jeden banan;
Garść borówek;
Len mielony;
Nasiona chia. 

Przygotowanie:
Wszystko ładnie ułożyć i posypać mielonym lnem i nasionami chia i delektować się pysznym śniadaniem! :)

The first one goes breakfast.

Components:

Natural yogurt;
One banana;
A handful of blueberries;
Len ground;
Chia seeds.

Preparation:
All nicely arranged and sprinkle with ground flax seeds and chia and enjoy a delicious breakfast! :)

all foto My first home

A oto moja propozycja na obiad lub kolację: pyszna sałatka z burakiem.

Składniki (dla jednej osoby):

3 małe ugotowane lub upieczone buraki;
Rukola;
Pół czerwonej cebuli;
Pół serka ricotta;
Garść orzechów włoskich;
Ocet jabłkowy;
Oliwa z oliwek;
Zioła do smaku.

Przygotowanie:

Buraki ugotować (1,5h) lub upiec (40 minut) i gdy ostygną obrać je ze skórki. Rukolę ułożyć na talerzu, na niej ułożyć buraki i cebulę pokrojoną w cienkie paski. Wszystko to skroplić octem, oliwą i doprawić do smaku. Na to pokruszyć serek i posypać wszystko orzechami włoskimi. I już! Można delektować się lekką sałatką, idealną na te upały. 

Here's my suggestion for lunch or dinner: delicious salad with beets.

Ingredients (for one person):

3 small boiled or baked beets;
arugula;
Half a red onion;
Half ricotta cheese;
A handful of walnuts;
Apple vinegar;
Olive oil;
Herbs to taste.

Preparation:

Cook beets (1.5 hours) or bake (40 minutes), and when cool peel them from the skin. Place on plate arugula, beets lay on it and onions cut into thin strips. All this condense vinegar, olive oil and season to taste. At this Crumble cheese and sprinkle with walnuts everything. And already! You can enjoy a light salad, perfect for the heat.

Zapraszam Was również na mój Instagram, tam znajdziecie więcej zdjęć z mojej codzienności!

I invite you also to my Instagram, there you will find more pictures from my daily life!

PODPIS

1 komentarz:

  1. fanką sałatki z buraka nie jestem na pewno ale za to propozycja na śniadanie jak najbardziej! :) ja właśnie siedzę w biurze i umieram nawet przy klimie bo to powietrze jest takie suche, nie do wytrzymania :D

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za każdy komentarz!